December 20, 2010

Stokin story

Aku pernah terbaca satu artikel kat majalah dulu pasal macamana nak spice-up pakaian formal kita yang bosan tu untuk ke pejabat without actually being escorted out of the office.

"OMG you are so f*****g hideous! What are you wearing? Get out of my office now!" Kata boss...

I'm no fashion know-how tapi aku rasa macam apa yang aku baca tu ada betulnya.

It said, we can have fun with our socks. Not the throw your socks around the office (euww) and ended throwing at your boss kind of fun, but play with your sock's color kind of fun.

Tapi kalau korang ada boss yang nak ikut sekali main lempar-lempar stokin kat office, apa salahnya kan? Korang go ahead, have fun with it. Jangan lupa jemput aku sekali.

Anyway menurut majalah tu lagi, instead of wearing black socks ke pejabat, korang bolah pakai stokin yang bermacam warna. Don't limit yourself with the 7 colors of the rainbow. Be crazy about it. The sky the limit kata orang. And the best thing is, korang can actually portray korang punya feeling on that certain day based on your sock's color. 

Siyes!


Apa kata lepas hari ni, korang pergi kat mana-mana kedai yang berhampiran dan borong stokin-stokin tu. Kita tengok siapa yang kena. 

Amacam? Ada berani?

AKUBUKANSUPERMAN: Aku teringin nak pakai Sneakers dengan formal wear aku... Teringin sangat...

6 ulasan:

miss miera said...

pinky !!!

jejaka anggun said...

kalo stokin yg ada ball warna pink tuh caner plak?

kin said...

sungguh chomel!

W. Hidney said...

miera... pinky? i tak der koleksi pink. nanti la lepas ni i beli ek hahaha

shaz... tu i tak tau hahaha

kak kin... reel chomel? ;b

tengku_fir21 said...

tak berani..sebab ader dress code...haha..

encik aidil banting said...

cool lah!
trend atau keperluan?
ahaha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...