December 22, 2010

Pengembaraan Sarawak Kamek

"Juh nait belon pergi Serawak juh!"

Maknanya... "Saya suka awak."

Hahaha korang ni pun. Agak-agak la kalau nak percaya. Actually maknanya "Jom naik flight gi Sarawak."


Sepanjang minggu lepas aku 'menghilangkan' diri ke Sarawak. Tapikan, kalau aku hilang pun tak akan ada yang perasan kot...

Aku bukan Lady Gaga...

Trip audit aku bermula di bandaraya Kuching, the next best thing for culture-vulture after Kota Kinabalu. I think so... 

U think so?

Banyak perubahan yang aku tengok kat Kuching since my last visit. Makin lively aku tengok. Well maybe sekarang ni aku rasa lebih lively sebab aku belanja pakai duit aku sendiri. Dulu time aku GONJENG dan student mana ler aku ada duit sangat. Kalau takat duit Piti-piti-pah-tertipu tu memang tak cukup dowh!

Siyes!


Aku jalan-jalan kat Waterfront, Taman Orkid, India Street...

The next day, aku pergi ke Betong. Korang boleh baca pengalaman seram aku di Betong kat sini...

Lepas abis keje kat Betong, aku meneruskan perjalanan ke Bandar Sibu plak. It felt good to come back to where it all started. Aku pernah keje cincai kat Sibu dulu, lepas aku study. So memang aku ada banyak kenangan kat bandar tu. 4 yer hari aku kat sana. Peluang stay lama tu aku amik untuk jumpa balik geng-geng lama and catch up stuff.


Pastinya soalan bonus aku dapat. "Kau dah kawin ker?"

Aku jawab, "Aku tak abis pusing dunia lagi..." sambil posing Sinchan.

AKUBUKANSUPERMAN: Bulan depan aku akan ke Miri, Lawas, Sandakan dan Lahad Datu plak. Tak sabar nyer! Kawan-kawan Sabah get ready!

7 ulasan:

FaizalSulaiman said...

bila nak jejak kaki kat sini.misi jalan2 tahun depan, harus ke sini.

posing shinchan sambil mata blink2 sekali bro:P

-cD- said...

siyes, sebijik cam org kl yg baru 1st time jejak sarawak.. heheheheh.

pic kena baham bujang senang tu dah dapat dulu sebelom masuk blog.. huhuhu bangga.

jejaka anggun said...

so apa istimewanya sarawak selain anak ikan putih2 ramai?

hahahahah....

bukankosong said...

lain mcm je daging yg ko nk mkn tu? mcm daging mentah?..cuba tgk tul2x..kanibal kah? ha..ha...

W. Hidney said...

faizal... sini tu kat mana awak? hahaha

ucuk... memang betul tu. org swk yg mcm tak pernah jejak kaki kat swk

shaz... err bapak2 ikan yang putih2?

bukankosong... tu beef puff la aiyooo

Ted Hardy said...

wow bestnye serious nak pergi sgt2

NAZRUL AZAT said...

wow best keje ekau jalan2 je ek, ngehehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...