December 27, 2010

Cerita UPSI


While everyone else were celebrating their xmas with family and frens, aku plak terpaksa jadi driver dan hantar adik aku mendaftar kat UPSI; universiti untuk cikgu-cikgu kat Tanjung Malim tu.

Aku macam tak cayer jer adik aku ni boleh jadi cikgu. Even dia sendiri pun gatal kepala bila sekretariat pendaftaran panggil dia cikgu.

"Cikgu pergi ke kaunter sana untuk pendaftaran yer." Kata sekretariat tu dengan sopannya.

"Cikgu?" Adik aku musykil.

"Yer. Cikgu la cikgu." Jawab sekretariat tu lagi.

"Dia panggil aku cikgu..." Adik aku berbisik kat aku.

Ala comel la bila tengok diorang membahasakan diri diorang cikgu. *gentel-gentel dagu

Siyes!

Aku tengok proses pendaftaran diorang sangat teratur sebab ibu bapa dan pengiring tak dibenarkan masuk tempat pendaftaran. So to kill my time, aku duduk kat ruang menunggu yang telah disediakan sambil mencuci mata.

Comel-comel plak orang kat UPSI tu aku tengok. Nak jer aku bawak seorang dua balik jumpa mak ayah aku. Mesti diorang setuju nyer...

Tapi kan, bila aku tengok budak-budak ni, aku teringat masa aku mula-mula mendaftar kat UiTM dulu. Dengan muka innocent dan suci bersih, sorong beg sebesar alam dengan bantal satu kepit kat ketiak. Tegur member-member baru dengan kesopanan dan mulia pekertinya, pijak semut memang tak mati nyer.

Tapi lepas satu semester, amik kau! Terus jadi syaitan-nirrajim...

AKUBUKANSUPERMAN: Tapi aku tak macam tu ngeee...

13 ulasan:

encik aidil banting said...

alumni uitm juga rupanya. hahaha

kin said...

aik satu dua je bawak balik jumpa mak ayah?.... bukan 4, ikut batch katanya ? sudah tukar strategi ek? haha

ADfeez said...

hahaha budak2 uitm kan mule2 mmg inicent giler... pastu....ekekekek :P
mcm ad jugak :P
gimme 5!!!!

Shasha Ayob said...

....menyempat je cuci mata..

achik ezam said...

tang nak bawak balik tuh tak menahan tuh..hahaha

W. Hidney said...

aidil... sudah semestinya ngeee

kak kin... kena tukar strategi la kak kin. nanti kena pelangkong dengan mak ayah

ad... yeah 5!!!

sha... dah tu tak der benda lain nak buat hehehe

ezam... hahaha nak jugak ker?

Mell Aziz said...

Haha. Syaiton ke? Gila ah. Ko tak plak bertukar? ke ko malaikat malik? kekekekeke. ^___^

***gurau je bro. kikiki

azs cute said...

uitm mane dulu?

FaizalSulaiman said...

gahhhhh..

shaitan nirrajim.hahahahha

jejaka anggun said...

dapat tukar2 nombor x?

JRY The Boonto said...

"Tapi lepas satu semester, amik kau! Terus jadi syaitan-nirrajim..."

^fakta ni bro.haha

W. Hidney said...

mell... im no malaikat hahaha

azs... uitm kota samarahan, sarawak

faizal... hehehe betul la kan?

shaz... ala, skadar mencuci pandang jer. nak datang dekat takut kena lempang dengan mak bapak budak2 tu

jry... fakta sahih tuh!

carol_moon said...

Sorry i wasnt in Tanjong Mlim for you guys on that day...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...