AKUBUKANSUPERMAN

November 6, 2010

Bola dan belly

Preeettt!!! Wisel  berbunyi. 20 pemain bertempiaran lari, mengejar bola yang satu. Bola disepak kanan. Lalu disambut oleh pemain sayap. Ditampan pulak pemain pertahanan dan tiba-tiba...

“Woi kejar la bola tu woi. Kayu kah?” Seorang penonton menjerit ke arah seorang pemain yang memakai jersi bernombor 19. Pemain itu lalu tersipu malu dan berlari-lari comel mengejar bola.

Bub!!! Batu dilempar dari luar padang, hampir mengena kaki pemain yang comel itu tadi. “Kau kejar bola ker kau jogging woi!!!”


Well pemain jersi nombor 19 itu adalah aku… 

Dulu… 

Kat estate Sarawak… 

Kaki bangku…

Sekarang ni pun…

Tapi tetap comel. Ngeee…

Anyway, jumaat 2 minggu lepas aku join team company aku main bola. Nama team kitorang ialah Belly Team. Rasanya korang dah boleh agak why kitorang panggil team kitorang Team Belly. Masing-masing punya saiz pinggul 32 ke atas yer kawan-kawan.

Aku main sekejap jer sebab aku cepat pancit. Lain arr kalau diorang ajak aku main batu seremban. Sampai tahun depan pun aku dapat tahan.


AKUBUKANSUPERMAN: Siapa nak boot yang aku baru beli angkat tangan!

12 ulasan:

achik ezam said...

org ni bukan setakat kaki bangku...

malah tangan serta pinggul juge bangku...

memang tak rety sports2 ni...


tu yg masa dedulu obese :P

W. Hidney said...

ezam... jom main seremban

FaizalSulaiman said...

hehehe..hapuskan lemakmu bang.hahahaha

sekali sekala main futsal memang pancit..sebab main pun bukan selalu.hihi

kin said...

hahaha...memang comel.

Nak, Reel... erkk leh bawak gi jogging ek kasut tu??

;D

iyllienaz said...

perghh..boot dah cantik..klo main bola time hujan lagi cantik..hahaha

AdiE said...

hahahaha....same!!

~ DanieL AdiE ~

encik aidil banting said...

pemain simpanan yg berjaya, haha

Nazrul Azat said...

arr...aku xsuke main bola, huhuuu

Amoi said...

eleh !

kasut baru pun nak tayang.

putih sangat kasut tu. haha~

k.e.r.i. said...

kaki bangku belakang kira, janji gaya tak nak kalah.

haha!

aleaf said...

hehehe.. mcm seronok jer

W. Hidney said...

faizal... jom main futsal

kak kin... boleh kut hehehe

illie... kototr arr nanti. tamau!

adie... oh yeah calit!

aidil... sudah semestinya

nazrul... apasal lak? best per

amoim... mesti la tayang. rugi kalau x tayang

keri... tu arr pasal ngeee

aleaf... mmg seronok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...