October 19, 2010

Kluang ol' charm

Aku memulakan out station pertama aku hari ni. Destinasi... Kluang Johor!

Aku ada seorang kawan yang menjawat posisi yang sama kat Sime Darby. Every time dia pergi out station aku akan gigit jari ke-jealous-an sebab aku memang hantu kalau bab jalan-jalan. So bila aku dapat tahu yang aku akan ke Kluang Johor minggu lepas, aku rasa macam nak melompat girang sambil lari pecut keliling office.

"Kau jakun lagi ni. Tunggu la dua tiga bulan lagi. Sure kau bosan. Kau percayalah cakap aku!" Dia berkata kat aku. Aku rasa dia sajer jer nak buat aku rasa oren sebab dia sebenarnya jealous. Aku dapat gi Johor... Negeri dia... free pulak tu...

Tapi dalam diam, aku rasa apa yang dia cakap tu ada betulnya. But hey! Now is the time, kita enjoy dulu!!! *sambil posing Sinchan

This is my first time in Kluang. So kiranya aku ni Kluang-virgin lah. The only Kluang I've tasted before was that of cincau susu dari Kluang Station. Hameek!

Anyway, perkara pertama yang aku perasan pasal Kluang ni ialah, dia punya old and laid back charm. Semacam yang kita boleh tengok kat Ipoh nuu. Aku berpeluang tengok bangunan lama kat Jalan Lambak, tengok sari (dan pemakainya) kat Little India dan minum kopi Kluang kat the in famous Kluang Rail Coffee.


Banyak lagi actually yang aku nampak dan tengok. Tapi masa tak cukup banyak untuk aku explore satu-satu pada hari pertama ni. Masa aku kat Kluang still berbaki 2 hari lagi.

Ada tempat makan best tak kawan-kawan?


AKUBUKANSUPERMAN: Rupa-rupanya bintang kat bendera Johor tu ada 5 bucu semuanya...

9 ulasan:

eqbalzack said...

betul tu reel...dulu masa abg eq kerja, mmg suka outstation...
tapi bila dah 'veteran' ni, bg adik2 junior je la jalan...
abg eq nak sambung belajar balik...hehe

iyllienaz said...

haha..kluang xpenah explore la plak..abes selama ni ingat bintang tu ada berapa bucu??

W. Hidney said...

abg eq... belajar kat mana plak abag eq?

illie... ingatkan ada 6 bucu ngeee

FaizalSulaiman said...

kluang tak bape nak familiar, walaupun org johor.jarang ke sana tp pernahlah gi outstation kat sini. makan time tu pun kat radix depan kluang mall.hahahahaha...saja nak try ayam organik dia:)

lifeislikethat said...

Hid you should try the roti bakar kat kluang railway station tu,and the nasi lemak..well i dunno if the supplier is still the same person...i remember the last time i went to kluang..ermmm..was like donkey years ago..:)) the nasi lemak was sooooooooo delicious...go check it out..

tengku_fir21 said...

best ke kluang..??

jejaka anggun said...

kim salam kat kluang man...

The Poyo Me said...

wa jeless...
bagi gua jgnkan kluang, johor pun virgin lagi. berapa kali je wa turun johor dalam hayat wa. hakhak!

p.s. sime darby ke? member wa sime darby xde lak kluar. siap komplen makin gemuk duk dalam office hari2. :P

W. Hidney said...

faizal... chiss! apa barang org johor tak familiar dgn kluang. jadi org sabah la macam tu hehehe

ana... yup i tried that. simply sedaaaaapppp!!!

fir... sangat best. 8 nov pergi lagi

shaz... dia kim salam balik

poyo... yup aku ex-sime. kawan kau tu makan komputer kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...