AKUBUKANSUPERMAN

October 20, 2010

Just replace the S with an H

"Hello my name is Hidney."

"What? Hindi?"

"No. Its Hidney."

"Come again?"

Well basically tu adalah soalan-soalan yang aku akan dapat kalau aku introduce myself kat strangers atau kat dalam meeting. Kadang-kadang nyampah jugak nak explain camner nak sebut nama aku betul-betul. Paling tak best kalau aku terpaksa spell out nama aku kat dalam telefon. Pernah sekali nama aku ditulis sebagai Idni kat dalam bil. 

Memang aku akan rasa oren lepas tu...

Bukannya nama aku Vevek Oberoi, Tepek Muliawan Saputra atau Aleksandr Demyan Vikenti... Hidney jer. Nama brand eropah yang memahal tu pandai plak nak sebut kan?

Susah sangat ker?

Tepek Muliawan... *gelak golek-golek

Last week, aku dapat name card untuk jawatan baru aku. At least now, kalau aku jumpa orang yang aku tak kenal, aku boleh bagi jer kad tu. Penat la nak spell out nama aku satu-satu. Kalau sorang dua tak per la. Camner kalau dua puluh orang?

(Macam la famous sangat...)

Sebelum ada name card dulu, untuk memudahkan strangers tahu camner nak sebut nama aku, aku akan suruh diorang tukar S dalam SYDNEY ke H jer.

Aku sajer jer nak pakai SYDNEY instead of KIDNEY. Kidney bunyik macam pelik jer. Karang ada yang otak ting tong panggil aku Hidney the BUAH PINGGANG plak.

Tak ker makin sedih aku lepas tu?

AKUBUKANSUPERMAN: Hit me baby one more time? You know? The Britney song? You know?

13 ulasan:

iyllienaz said...

haha..guna kidney tu lagi better kot..confirm semua akan ingat..

Azura Iznil said...

Hai Kidney..eh..Sydney..eh..Hindi!

FaizalSulaiman said...

at first tgk nama bro dlm blog ni, aku takdelah confius nak sebut. ejaan yg betul la. 'hidney' sometimes ada sesetengah nama yg kena silent bunyi nya.

ps: nama yg unik ooo

-cD- said...

ermm kan senang kalau cakap cam nie:

"Hello my name is Ucuk."

hahahahha.

FiqaSaleh said...

berik nama manjak ktk jak.. :p

tengku_fir21 said...

hahaha....aku dulu time study ader masalh mcm tu jugak..tension siot..

W. Hidney said...

illie... tamau!!!

kak zura... pening ko apo?

faizal... thanks bro ngeee

ucuk... tak semua org boleg panggil dengan panggilan tu hehehe

fiqa... apa nama manja kamek la

fir... yer ker? apa nama penuh kau?

jejaka anggun said...

kalu chutney?

W. Hidney said...

shaz... chutney tu sedap. tapi i x sesedap tu ngeee

Wan Zulqhairi said...

better than britney ok!!

The Poyo Me said...

wat? serius? nama betul ko hidney?

apa2 pon syukur la nama hidney weh.
member abang aku nama die Ketut.
setiap kali nak panggil die mesti kene tahan gelak. gggggg

EIPUL said...

haha, ur funny.
tapi nama ko memang unik. Best pe.
diorang da selalu sangat sebut nama ultra pelik, tu yang nak sebut nama ko yang sedikit rare tu pun diorang tak dapat nak buat. Hahak.

nice layout beb! =D

W. Hidney said...

wan... hopefully

poyo... yup nama aku hidney, macam kat dalam kad pengenalan

eipul... memang diorang akan ingat sampai bila2. tapi part nak menyebutnya tu yang payah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...