AKUBUKANSUPERMAN

August 2, 2010

Tips bila meredakan tension kat office

Aku tak bekerja di pejabat sebab banyak masa aku dihabiskan kat site. Tapi aku faham sangat bila orang cakap keje kat pejabat ni tension.

Terkurung dalam bangunan sepanjang hari, tak leh nak merayau-rayau dan tak leh nak tengok burung berkicau riang (apakah?). Korang akan lebih tension lagi kalau korang terkurung dalam office dengan boss yang comel, idaman ibu mertua semelaya dan suka cuci mata. Korang pulak duduk ngam-ngam depan bilik dia dan dinding bilik dia tu cermin.

Korang terpaksa control ayu dopopat jam, kelip mata lebih laju dari biasa dan terpaksa kunyah biskut kering slow-slow supaya tak nampak monyet sangat. Nak amik hati boss la kan. Mana la tau kut-kut boleh naik gaji, atau jadi isteri boss ngeee... Tension!

Jangan susah hati. Ni aku dah sediakan tips-tips yang boleh korang cuba untuk menghilangkan rasa tension tu. Boleh ajak member-member sekali. Lagi ramai lagi meriah.

Amaran: Untuk yang betul-betul berani sahaja.

Buat-buat tak layan 5 orang pertama yang ucapkan selamat pagi kat korang. Impak lebih mantap kalau korang buat muka toya.
Berlari pada kelajuan tinggi mengelilingi pejabat.
Berjalan mengiring ke mesin fotostet.
Bila orang bagi korang kertas, rasa kertas tu dengan hujung jari korang, tutup mata dan berbisik seksi, “Mmmm sedapnya.”
Bila officemate ajak bincang sesuatu dan korang malas nak layan, tutup telinga korang dan nyanyi lagu Isabela. Lagu Lady Gaga pun sedap gak. Tapi jangan buat kat boss, nanti kena lempang.
Jerit nombor secara rawak bila officemate korang tengah buat kira-kira especially time ujung-ujung bulan, masa nak tutup akaun.
Melutut setiap kali nak makan dan berkata, “Dengan makanan ini aku tak akan berlapar lagi.”
Bila officemate keluar lunch, tolak kerusinya ke dalam lif.
Masa kat dalam lif, tarik nafas dan buat muka teruja setiap kali pintu lif terbuka.
Time orang tengah sibuk buat keje, korang berdiri dengan tiba-tiba dan nyanyikan lagu kebangsaan sampai abis.

Ok tak?

AKUBUKANSUPERMAN: Aku suka cuci mata dengan awek-awek Indon kat site

7 ulasan:

jejaka anggun said...

dah buat dah semua tuh tp x berapa nak mujarab sangat...

W. Hidney said...

shaz... yer ker? tak dapek la nak menolong nyer :)

iyllienaz said...

haha..awek indon kat site cantik2 ke pakcik??

W. Hidney said...

Illie... Macam luna maya pun ada ngeee

Anonymous said...

Alhamdullilah ada blog bernas ni...mesti kelakar punyee..buat aku ingat semula macam mana nak senyum :)
~Anon. yg biasa

ezam said...

kolo datang opis pakai spender kt luar kire bernas tak??????

W. Hidney said...

anon... kelakar? yer kut. bernas? tak pasti wakakaka

ezam... err tu gila namanya LOL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...