August 9, 2010

duri-YAN

Ku ingatkan sukun. Rupanya durian. Hameek!!!

Tapi kesian kan durian tu? Tak pasal-pasal durinya hilang. Dah tak macho dah. Terus jadi YAN jer instead of DURIAN. Ngeee…

Sungguh pun dah tak macho, tapi rasanya tetap sedap. Manih leting kata orang kat sini. Maknanya sangat manis la. Mekasih cikgu sebab ajar saya cakap Kelantan. Saya sayang kat awak.

Lagi dua bulan aku kat sini, aku dah boleh baca berita dalam bahasa Kelantan dah. TV Klate, Your hok tu hok ni channel. Oh yeah!!!

Hari-hari makcik kat sini bagi aku durian. Sikit jam lagi aku dah boleh bukak gudang nak simpan durian-durian tu. Tak termakan aku. Aku ni mulut satu jer.

AKUBUKANSUPERMAN: Teringin nak makan Musang King. Nak tanya kat makcik-makcik sini, takut diorang bagi musang betul pulak. Susah nanti aku…

15 ulasan:

-cD- said...

gula-gula kapas lagi "Manih leting" ahhh.. hehehe

FiqaSaleh said...

owhhh..ktk kja d klantan kah? :D
mun x terkaber, kirim jak k kmk ctok.. hehehhe

W. Hidney said...

ucuk... hahaha nakkkk!!!!

fiqa... aok kamek kerja kat kelantan. baru 9 bulan sitok huhuhu

Flyboy said...

eh eh....

W. Hidney said...

monyet... eh eh

ezam said...

durian kampong belah2 sana memang terbaekkkkkk!!!!!

itu ari berenti kt tepi jalan merapoh makan derian..


perghhhhhh beza memang berbeza!!!!!

W. Hidney said...

ezam... perghhh Seng Heng sangat wakakakaka

iyllienaz said...

haha..mana hilang duri nya??nasib baik 'yan'..kalau 'yang' pon tak pe gak..haha

incik mumu said...

gile ah.. syiok wooo dapat durian free.. ngeeeee~.. bak sikit.. kah kah kah..

W. Hidney said...

illie... hahaha duri-duri durian tu pergi machang. tu sebabnya tak der kat durian tu hahaha

mumu... nak jugak ker? meh la sini. banyak ni ha :)

tengku_fir21 said...

uhh..pelik giler durian tu..ingtkn durian isi merah jer yg pelik...

jejaka anggun said...

klaka la berita penting tuh...

W. Hidney said...

Fir... Durian tu pelik sebab semua durinya pergi machang wakaka

Shaz... Hehe ada satu entry khas utk pembaca berita tu nanti insyallah

@xiM said...

lor,ingatkang duriang tadik.haha

W. Hidney said...

@xim... Meme duriyey la tu. Mu ingak gapo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...