AKUBUKANSUPERMAN

August 30, 2010

Celebrating merdeka

Orang jerit “merdeka” kita pun nak jerit “merdeka” jugak. Tapi kita tak tau pun maksud sebenar merdeka yang kita jerit tu.

Bagai orang terjun lombong kita pun nak terjun jugak.

Kalau niatnya bagus apa salahnya kan?

31 Ogos datang lagi. Tapi apakah sumbangan kita?

Beli Jalur Gemilang miniature kat kedai, lekat kat kereta dah tu drive laju-laju sambil jerit “merdeka”. Bendera tu jatuh, kena pijak-pijak dengan kereta lain. Bazir duit jer. Dan lebih teruk lagi, kita buat sampah, out of our Jalur Gemilang. Baik tak payah buat.

Tu sebagai contoh…

Anyway…

Jangan biarkan perbezaan fahaman dan anutan kita merosakkan apa yang telah orang-orang sebelum kita perjuangkan.

Dan jangan buang anak merata-rata!

Merdeka!!!

AKUBUKANSUPERMAN: Suka tengok iklan-iklan merdeka Yasmin Ahmad. Al-fatihah...

10 ulasan:

theblabber. said...

i like this!! :)

W. Hidney said...

theblabber... happy merdeka to you

tengku_fir21 said...

merdeka dalam definasi sendiri...suke..
negara saya merdeka tapi saya belum merdeka...tapi saya tetap nak sambut merdeka...

ezam said...

merdeka itu pada jati diri

bukan pada bendera dan laungan merdeka.


tanamkan semangat cintakan malaysia dengan membeli baranagan buatan malaysia,berusaha memajukan diri dan negara etg etc etc...


last but not least

hidup siti nurhaliza!!!!!!

**tetibeer**

singAsong said...

Happy merdeka... kita tidak mampu menjadi superman untuk selamatkan negara kita daripada segala isu negatif tetapi, sekiranya ada perpaduan, kita mampu untuk mengalahkan superman.. ha ha ha.

Azura Iznil said...

Fuh! Merdeka ye?

W. Hidney said...

fir... usahakan utk merdekakan diri

ezam... eh eh sangat tiba2

singsong... hahaha betul tu

kak zura... yer merdeka kak

amoi said...

oi oi!

hari merdeka hanya merupakan salah satu cuti untuk seluruh rakyat malaysia :D

jejaka anggun said...

sumbangan dia kepada negara dr sudut mass media blom ada yg dpt ganti. al fatihah.

W. Hidney said...

Amoi... Speechless

Shaz... Tengok iklan2 lama kat youtube jer la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...