August 7, 2010

Betul dan salah

Cerita lama. Tapi saja aku nak kongsi balik.

Tempohari Plantation Advisor lawat estate kitorang. Untuk pengetahuan korang Plantation Advisor ni macam BAPAK segala audit, yang akan lawat estate milik syarikat seluruh negara untuk buat penilaian. Mana-mana estate yang tak perform tu, tak dapat bonus la jawabnya.

Faham?

Ceritanya cegini...

“Hidney, what are the three biggest threats to a good estate’s road?” Plantation Advisor tu bertanya.

Aku tau jawapan untuk soklan tu, so aku dengan konfidennya jawab, “Rain, potholes and elevation sir.”

Hidung kembang kempis… bangga…

“You are wrong Hidney.”

Eh? Camner boleh silap? Aku salah dengar soklan ker? Atau dia salah tanya soklan?

“It’s actually water, water and water.”

Hek eleh… kalau jawapan yang macam tu, jangankan tiga, doploh pun aku boleh bagi.

Hampeh…

"Actually there are two more sir." Kata aku.

"What?"

"Water and water..."

"Who you kidding Hidney?"

Aku jugak yang kena sound kan. Hanjing!

Moral of the story, jangan lawan boss. Boss always right walaupun dia salah ngeee...

AKUBUKANSUPERMAN: Selamat berpuasa kawan-kawanku...

10 ulasan:

Maya said...

Wah sabtu org muda di Gua Musang eh? entry office tuh..meh kita bergossip nak?

FiqaSaleh said...

heheheh..selamba jak jawap owh..

W. Hidney said...

maya... hahaha memang kena keje on sabtu huhuhu. gossip? apa tu?

fiqa... memang selamba hahaha

ezam said...

gilerrrrr melawan boss sape soh..

hehehee....

sambung balik:water is ayaq boss...~

W. Hidney said...

ezam... bukan lawan. tu namanya perli boss hahaha

Boy said...

hahahahah I LIKE!!

iyllienaz said...

terbaikkk!! lepas ni confirm bonus bertambah..haha

Afzainizam said...

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/


Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

ohhhh nak loyar buruk kat boss ye ... hambik ko penampau

-cD- said...

ermm lagi 2 bulan leh balas dendam hahhahaha, (gelak jahat)....

W. Hidney said...

boy... you like? hehehe

illie... haha memang sah kena potong bonus

afzainizam... begini la nasib. diriku yang malang. oh tuhan... huhuhu

ucuk... oh yeah!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...