August 13, 2010

Bazaar oh bazaar

Jeng jeng jeng, ni tahun pertama aku berpuasa kat Kelantan. Apa yang aku rasa? Rasa oren?

Rasa happy lah!

Untuk pengetahuan korang, kat sini kitorang cuti on hari pertama puasa, sempena Awal Ramadhan katanya. Lain-lain negeri, selamat bertrafik jem… Jangan jeles!

Anyway bila time puasa, memang tak sah kalau tak melawat ke bazaar-bazaar Ramadhan. Ada bazaar yang besar, ada yang kecik. Tapi bazaar kat Gua Musang ni memang gila besar. Try bayangkan Petaling Street, darab lapanblas. Err maybe agak terlebih, tapi yang penting hebat tak? Ngeee… *Posing Sinchan

Kalau hebat bazaarnya, hebat la jugak pembeliannya. Siyes aku cakap. Rasa macam nak beli terus bazaar tu, bawak balik rumah. Macam-macam ada. Ada ayam percik, kopok lekor, mee kuah, ketupat sotong, daging berlada, agar-agar kelapa, tepung pelita...

Ok… sila lapkan air liur tu. Tak senonoh.

AKUBUKANSUPERMAN: Lepas ni nak ke bazaar Ramadhan Wakaf Che Yeh plak

16 ulasan:

amoi said...

ayam percik is my faveret during fasting month.

yummy!!!!



:DD

W. Hidney said...

amoi... time puasa semua jadi faveret hehehe

amoi said...

aku yang tak pose pun tergoda tengok macam2 makanan kat gerai bazar tu.

gulp.

tapi agenda utama kalau kat bazar carik ayam percik! keh3

W. Hidney said...

amoi... hehehe jangan la sebut ayam percik tu. goyah puasa i ngeee

encik aidil banting said...

best2! hee

W. Hidney said...

encik aidil... hehehe terimas

ezam said...

i love kelantan food n kelantan ehem2~

hahaha...

but seriously kolo datang KB je sure berat akan naek 2kg on spot...


berbaloi baloi~

W. Hidney said...

Ezam... Memang berbaloi baloi mknan kat sini. Saya pun makin menjadi2 gebunya huhu

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

oh gua musang ada bazar juga.igtkan ada gua jer.wakakaka

iyllienaz said...

haha..johor pon cuti 1st day puasa..kalau pergi bazar, tepung pelita tu wajib..

jejaka anggun said...

sile kontrol nafsu....

W. Hidney said...

Mohd... Ado sokmo weh hehe

Illie... Tepung pelita? Sedap tu ngee

Shaz... Nafsu makan

Maya said...

uummm...jelessss, ketupat sotong sedap, aye percik kelate tak sama aye percik kat KL. kaler putih lebih kerennn n sedap.
Hidney pos sini cket....
Malam ni nak buat enh

Kerabu sare ado dop? :))

W. Hidney said...

maya... meme sedak belako make kak sini. kerabu sare? ado tapi susoh caghi. tak dak orghe buak dah ngeee

SURIA AMANDA said...

daging berlado la....adoiii...sodap tu bro...

W. Hidney said...

suria amanda... hahaha memang sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...