August 14, 2010

Audit yang menakutkan

Sebut jer pasal audit visit, semua orang akan kecut. Tambah-tambah lagi kalau banyak benda yang tak settle lagi; fail-fail pejabat berterabur seantero alam, akaun macam haram tak tally dan physical balance klip kertas tak sama dengan stock balance. Haaa… kalau lagu tu, mandi tak kenyang, makan tak basah lah jawabnya.

Sepanjang kerjaya aku, aku dah jumpa banyak jenis auditor. Ada yang comel (penting) dan ada yang tak berapa comel. Tapi aku paling tak boleh blah auditor yang tak comel dan demand layanan macam Ratu England. Kalau kita tak cukup layan, dia akan buat onar lah kat kita.

Pernah tak korang experience auditor macam tu? Apa korang rasa? Rasa oren?

Masa aku kat Sarawak dulu, ada sorang auditor ni demand nak makan durian. Time tu bukannya musim durian. Bengong punya auditor!

So nak dijadikan story, terpaksa lah kitorang mencacai cari durian sampai ke Brunei. Kitorang pun sama bengong jugak. Takut pasal banyak benda yang tak betul kitorang simpan dalam pejabat.

Minggu depan, auditor nak lawat estate aku. Harap-harap aku tak kena auditor yang bengong. Tapi kalau dia comel… aku bawak jumpa mak aku arr ngeee.

AKUBUKANSUPERMAN: Insyallah tak lama lagi aku akan tukar ke enforcement department. Macam audit department jugak la. Sumpah aku akan jadi auditor yang paling sopan… buat audit sambil bersimpuh…

16 ulasan:

kak kin said...

lol... harap dapat yg chomel ek adik :D

W. Hidney said...

kak kin... amin ya rabbal alamin ngeee

tengku_fir21 said...

huhu..tak pernah dapat macam tu lage...

tapi sekali diaorang mesti mkn dekat tempat mahal-mahallll...

W. Hidney said...

fir... memang la diorang nak tempat mahal ajer huhu

Maya said...

Saya auditor juga, tapi saya tak kejam..

takut yer kena audit? Mmg time mengauditlah masa terbaek nak kenakan orang, nak2 lagi time jadi ketua auditor.. muahaha..I liiikkkeee it!

W. Hidney said...

maya... eh eh saya tak takut auditor la. saya sayang auditor2 ni terutamanya yg comel2 ni ngeee

amoi said...

audit tu apa?

:O

encik aidil banting said...

cool lah. hehe

ezam said...

comot & sedikit perasan comel mcm achik ezam maw????

Miahahahaha...

W. Hidney said...

amoi... audit tu bukan kueh yer ngeee

aidil... memang cool ni hehehe

ezam... hahaha ok jer kut

jejaka anggun said...

perlu ker suap auditor?

iyllienaz said...

hahaha..xkesah la comel ke tak asalkan beradab dan sopan santun untuk dibawak jumpa mak..haha

amoi said...

ko bikin aku lapar sahaja!

W. Hidney said...

Shaz... Sangat perlu kalau u tak pandai kira2 ngeee

Illie... Betul tu. Nah doposen pakai beli gula2

Amoi... Haha sabar. Posa ni

SURIA AMANDA said...

audit jgn x audit..sabar bro...kang batal posa..

W. Hidney said...

suria amanda... hehehe memang sabar la ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...