July 17, 2010

Nasib orang tu

Orang kata, bila kita dah nakkan sesuatu benda tu, kita akan usaha untuk dapat benda tu walaupun terpaksa tikam belakang (bukan aku) atau main taik (bukan
aku jugak). Bila kita dah capai apa yang kita nak, kita happy dan senyum kepuasan. Tapi pernah tak kita fikir apa kesusahan yang kita akan bagi kat orang lain kalau kita main tikam belakang atau main taik?

Ni aku nak perincikan...

1. Bila kita main tikam belakang, kita akan bunuh orang tu. Kalau tak mati dan-dan pun, orang tu akan mati slow-slow. Dia akan menderita sakit, pedih sampai dia tak tau apa nak buat dah. Tikaman tu akan stay jer kat situ. Tak ada benda kat dunia ni yang boleh tampung lubang tu. Sedangkan paku kalau diketuk kat kayu pun akan tinggalkan bekas, ni kan plak tikaman keji kita tu. Get what I mean?

2. Orang lain terpaksa tutup idong dan tahan jijik lepas kita decided nak palit taik kat muka orang tu. Kita palit kat idong dia sikit, kat tinger sikit, kat dahi sikit, kat mulut sikit, kat mana-mana yang kita suka. Dah tu kita gelak jejahat. Taik tu bukannya boleh cuci. Taik tu akan stay sampai bila-bila. Orang tu akan bawak sampai lubang kubur diorang. Pernah tak kita fikir macam tu?

Kejam...

Satu jer aku nak pesan, tuhan tu maha kaya dan adil. Wassalam...

AKUBUKANSUPERMAN: Terbakar dan tak ada mood...

5 ulasan:

eqbalzack said...

boleh ambil iktibar ni reel...hehe

abg eq tak kisah dah org nak cucuk2 sebab skrg gua sudah boleh cucuk org dgn apa yg gua dapat...haha

W. Hidney said...

abg eq... suka la tu kalau bab cucuk mencucuk

Pepper said...

me likey this post! Biar la hidup sederhana, pangkat dan darjat takda, asalkan hidup jujur. Tuhan masih sayang.

jejaka anggun said...

siapa yg cucuk belakang u nih....

W. Hidney said...

pepper... betul tu. i'll drink my green tea for that

shaz... ada la hamba tuhan tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...