July 21, 2010

Konfiden

Semalam masa aku tengah sangkut dalam jem kat town Gua Musang… chop chop chop, Gua Musang pun ada jem ek! Tapi ketenya cuma dua tige kerat ajer la ngeee…

Sambung balik…

Masa aku tengah sangkut dalam jem tu, aku tertengok bebudak sekolah yang baru balik sekolah. Sekor-sekor comel jer aku tengok. Tengah aku usha-usha diorang tu, aku perasan diorang pakai dua tiga tag nama. Hamekau! Masa zaman-zaman aku dulu, aku pakai satu jer. Nama panjang sangat kut? Budak-budak zaman sekarang mana ada yang nama sekerat jer. Mesti nak berkerat-kerat.

Sebut pasal tag nama, teringat aku masa aku mula-mula belajar kat U dulu. Masa aku ondewey ke kuliah, aku tengok ramai budak senior yang pakai tag nama kaler-kaler kat kad matrix diorang. Macam tag nama zaman sekolah-sekolah tu la.

Musykil…

“Boleh ker pakai tag nama sekolah kat U? Style kut. Idea bagus ni."

Lepas aku balik ke bilik, aku selongkar kotak memorabilia sekolah menengah aku. Cari tag nama warna biru... Sengih sorang-sorang, "Dah jumpa!"

Next day, aku pakai tag nama tu ngam-ngam kat atas kad matrix aku. Cukup stylo ok aku rasa time tu.

Tapi, jeng jeng jeng…

Tiba-tiba sorang abang senior tegur aku, “Oii ko pakai tag nama persatuan apa ni? Tak pernah aku tengok pun? Ko pakai tag nama sekolah lama ko ek?”

Sial! Tag nama persatuan rupanya. Tak pasal-pasal aku jadi bahan gelak senior pagi-pagi buta.

AKUBUKANSUPERMAN: Hidup biar konfiden!

11 ulasan:

ezam said...

betul betul betul...

hidup biar kompiden walau kita bukan superman tapi you are the man!!!!!


thx singgah n follow my blog ;)

W. Hidney said...

ezam... hahaha jom konfiden sesama!!!

budak chOmel said...

muahahahaha~ gile kOnpiden pkai tag name sekOlah~ pastu kne bahan pulak~ *gelakgulingguling*

W. Hidney said...

BC... tu la pasal. banyak lagi story konfiden yg i nak share LOL

arep said...

u ols dah senior... owh abang reel

jejaka anggun said...

yay!!1 konfiden itu wajib!!!

W. Hidney said...

arep... hahaha carutttt!

shaz... harus!!!

iyllienaz said...

haha.adoyai..hidney tu persatuan apa ek?? lalala~

W. Hidney said...

Illie... Persatuan budak2 konfiden LOL

Boy said...

let me read ur name..

sir ass manager :P

W. Hidney said...

boy... LOL im an ass

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...