AKUBUKANSUPERMAN

June 16, 2010

Pengaruh Tv dan Elmo

Chapter life aku di Kelantan bermula dengan musim terkujuh. Tak pernah dalam hidup aku experience hujan yang tak henti-henti. Pagi membawak ke petang. Petang membawak ke pagi balik.

And of course I was later informed yang Gua Musang ni jarang-jarang banjir walaupun mukim-mukim lain dah bergenang air. Tapi yang pastinya, mak ayah tak putus-putus call bertanya khabar. Risau anak bujang diorang tak reti nak mintak tolong dalam bahasa Kelantan in case kalau sangkut dalam banjir muehehe...

"Its already banjir in Kelantan you know. They've showed it in Buletin Utama last nite. Are you sure Gua Musang tak banjir?" Soal mak.

"Mother stop it. You should see it yourself. Gua Musang ni gunung la." Hmm... Pengaruh tv.

Sangat merbahaya.

Bercakap pasal tv, masa kecik-kecik dulu aku suka tengok Sesame Street. Even sekarang pun aku selalu tengok kat Youtube. Karekter kegemaran aku pasti la si kecil Elmo. Gila bagus rancangan tu. Boleh ajar kita kira-kira dan cakap omputeh. I wish they can show it again in our national tv. At least Sesame Street tu bagi pengaruh yang baik kat anak-anak kita. Anak kita? Hmmm...

AKUBUKANSUPERMAN: Aku taste sangat kat Siti Sifir tu. Berapa umo dia sekarang ek? Aku nak masuk minang.

8 ulasan:

Boy said...

A
L
O
N
G

ALONG!

W. Hidney said...

Boy... Satu darab dua, dua!

k.A said...

haha.dari banjir ke elmo.

iyllienaz said...

saya lah siti sifir..haha

jejaka anggun said...

suke tgk along jugak... part masakan tuh yg best!

-cD- said...

Ermmm ngape petang x membawak ke malam ehh? time tu la paling sejuk... hehehhe

pelok, pelok, pelok....

W. Hidney said...

ka... hahaha tak ada kaitan kan?

illie... really? hahaha jom kawin

shaz... tu la. entah apa2 resipi yang diorang masak. but still entertaining

ucuk... reel bercakap in general. kat gua musang ni kol 12 tghari pun berkabus lagi hehehe

Shayraa said...

that siti sifir is now 23 yrs.. my senior at college, smpai skrg pun she's known as siti sifir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...