AKUBUKANSUPERMAN

June 18, 2010

Pasar malam

Siapa suka pasar malam angkat tangan!

Siapa tak suka gi pasar malam dok jer diam-diam kat rumah buat lemak.

Niwey, perkara pertama yang aku notice sejak aku kerja kat semenanjung ni is kemeriahan pasar malamnya. Biadap le kalau korang ingat kat Sarawak tak ada pasar malam. Ada... tapi tak sehebat yang kat sini. To make things better, kat sini aku boleh explore pasar malam almost setiap malam, bukan takat hujung minggu jer macam kat Sarawak. Itu sangat bagus untuk orang-orang bujang yang tak pandai masak dan yang hampir menyebabkan rumah terbakar sebab try masak meggi... macam aku. Yer macam aku...

Lazimnya aku akan cari dua benda jer kat pasar malam. Rangka ayam dan kulit ayam. Ayam pakai selipar aku tak jumpa lagi setakat ni. Adeh lari tajok... Ampoon.

Untuk fellow peminat rangka ayam sekaliannya, rangka ayam di Kelantan sangat besar yer. Jangan jeles!

Aku tak sempat nak tangkap gambar rangka ayam tu sebab aku dah makan dulu wakakaka!

AKUBUKANSUPERMAN: Aku suka dating kat pasar malam...

12 ulasan:

Boy said...

saye suke pasar malam!

tp susah la nk dpt kulit ayam tu.. x sume tempat ade.. pos sini sikit

W. Hidney said...

Boy... Meh la sini. Kita cari sama2

farah said...

sejak bila suka jalan tempat sesak2 tok... hehe dolok2 menjos muka di mbak g pasa malam... haha

k.A said...

haha.gila rangka ayam jugak! menu wajib adik beradik bila pegi pasar malam.sedih,kat jakarta ni langsung tak wujud pasar malam.huhu.

W. Hidney said...

Farah... Sejak dapat nyuci mata ngan gewe2 gebu wakakaka

Ka... Laaa ciannye. Why not u buat satu kat depan umah. Sure diorg ikut nyer. Boleh I shop rangka ayam kat pasar malam u hehe

Boy said...

huuuu jaoooh kot..

hmm pasa malam kt Perlis pun bes gak.. macam2 ade

Edy Ramanov said...

bestnyea entri nih pasal pasar malam. silalah jenguk ke blog edy ya. tq.

Azura Iznil said...

Apa motip tangkap gmbr makcik tudung pink tuh?

jejaka anggun said...

ayam suker x? murah2 ipoh mali. tatak sumbung

W. Hidney said...

boy... tak sampai perlih lagi huhu

edy... hello there. nanti singgah k

kak zura... sebab kakak tu pakai tudung pink hehehe

shaz... betul ka? ayam mana tu? indo? pinoy? taiwan?

iyllienaz said...

haha..jom2 dating kat pasar malam..

W. Hidney said...

Illie... Haha jom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...