May 26, 2010

GPS ku hanjing!

Mesti korang ingat aku melebih-lebih kan? Aku tak lebih kuah dari sudu ok. Semalam aku amik masa drive 2 jam instead of setengah jam dari Damansara ke Shah Alam. Sedih tak?

Ceritanya cegini…

Aku start gerak pukul 9.30 pagi lepas aku bekfas kat mekdi. Aku ikut laluan Sungai Buloh mengarah ke Subang. Before interchange KL-Shah Alam, aku tengok kete berbaris panjang. Aku pulak jenis yang tak boleh sabar kalau lekat dalam jem. So dengan konfidennya aku masuk susur mengarah ke KL dengan harapan GPS aku akan dapat cari jalan lain ke syurga, eh… Shah Alam.

Haaaa time tu la GPS aku buat hal. BIASAnya kalau kita silap menatang alah tu akan recalculate dan cadangkan laluan baru. Proses tu BIASAnya akan amik a few seconds jer. Itu kalau BIASAnya la kan...

Tapi GPS aku ni dah tak BIASA dah, sebab dia dah bodoh tenuk. Dia pi recalculate sampai 4 tahun. Aku pun terus la jadi hijau sebab aku memang tak hafal jalan-jalan kat situ.

Aku tak leh nak tunggu cadangan GPS tu sebab aku tak boleh nak pull over sesukati mak bapak aku kat highway, so aku redah jer masuk mana-mana simpang yang aku jumpa.

Sudahnyer aku sampai kat Jinjang. Hanjing punya GPS!

AKUBUKANSUPERMAN: Aku rasa macam nak hempas jer GPS tu.

14 ulasan:

Boy said...

jangan hempas.. campak sini.. hahaha

lain kali ikut LDP & Federal oke :)

W. Hidney said...

boy... LDP? federal? apo tu?

Boy said...

highway la.. hehehe
almost everyday guna jalan tu.. actually senang je nk gi s.alam

Megat said...

GPS suck to the max...i
banyak kali kene tipu! **dipaksa buat u turn kat tol sambil bayar RM2 times 2

f said...

alala..cianye

nape x ckp dtg sh alam?i boleh ganti that bloody GPS

;)

jejaka anggun said...

Hahhahaha... Lenkali upah driver.

W. Hidney said...

boy... memang la senang utk org2 selangor :(

megat... i heart you buddy. we are in the same wave-length huhu

f... hahaha lain kali pasti call u

shaz... huhu tak mampuuuu

Boy said...

hehe yelah..
eee xmau lah GPS..

RECALCULATE!!

Alan Ahmad said...

huhu jauh nyer..
selamat la so far i punyer Garmin takder buat hal teruk sangat :-S

Azura Iznil said...

Nape tak sesat sampai Batu Cave??? tehehe.

Ok...2 month ago driving ar nak gi visit dealer..pakai lar GPS..pehtu GPS kata turn left..turn left..alih2 turn left tuh rupanya jln ke kubur.!

iyllienaz said...

haha..siannya..padahal dekat je..betul kata shaz..upah driver..cari yang cantik..haha..kalau sesat pon, xmarah..

W. Hidney said...

Boy... Hahaha kan dah recalculate dah

Alan... Suatu hari nanti ia pasti hahaha

Kak zura... Aiyooo dahsyat nyer. Ker gps tu sajer nak perli akak kot?

Iyllienaz... Yg cantik baik buat bini jer hehe *mode miang

arep said...

hahahahahaha.. u r funny!!!

W. Hidney said...

arep... marah dalam lawak sebenarnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...