December 14, 2009

Malang tak berbau…

Tak lama aku di sini, aku telah dikejutkan dengan kemalangan maut di Ladang East. The estate is of course not under my watch but the death will effect me as I am the most senior assistant in Relai Group and the unlucky executive happen to be my housemate.

Minggu lepas, sekumpulan pekerja East keluar ke site untuk kerja-kerja maintenance. Apabila tiba ke tempat yang telah ditetapkan, mereka dan pemandu turun dari lori. Pemandu tu pulak tak matikan enjin lori dengan gear masih aktif. Cuma pasang brake tangan jer. Clever kan?

Suddenly lori tu bergerak membawa the remaining three workers on it, langgar teres dan terbalik. Two pekerja cedera ringan dan satu lagi tidak cukup bernasib baik. Kepalanya terhimpit oleh bucket lori… and the deceased one is a young girl.

Whatever it is, benda dah jadi. Jangan kita nak salahkan takdir semata, tapi apa yang kita buat juga boleh menjurus ke arah itu. Ada orang yang sangat tidak peka dengan keselamatan diri sendiri. Malah lebih teruk, mereka leka dengan keselamatan orang lain. Al-fatihah...

I'MNOSUPERMANLAH: Nauzubillah… doa dijauhkan dari aku.

4 ulasan:

azizisamsudin said...

AL FATEHAH ...

F*A*R*A*H said...

al-fatihah.... "tiada kemalangan , tiada tangisan"

W. Hidney said...

zizi... *menadah tangan

farah... 10 markah untuk anda

Azura Iznil said...

Al-Fatihah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...