AKUBUKANSUPERMAN

November 9, 2009

Nok gaduh!

I was on my motorsikal bila tiba-tiba sebuah motorsikal lain datang memecut laju dari arah bertentangan. Mungkin penunggang tu tak expect aku berada dilaluan yang sama menyebabkan dia tak dapat mengawal motorsikalnya lalu terbabas melanggar tebing.

Aku pun dengan segeralah menghulurkan bantuan. Karang mati orang tu, aku pulak yang susah.

"Maah tuwe*. Nok gaduh! Tuwe ok?" katanya terkocoh-kocoh dalam loghatnya yang maha pekat.

"Eh eh nak gaduh pun kena minta maaf dulu ker?" getusku. Sopan sungguh orang-orang Kelantan ni.

"Nok gaduh tuwe. Nok gaduh!" katanya lagi.

Aku tambah buntu. Nak aku layankah atau nak aku lempangkan ajer orang tu? Nanti kalau aku lempang, ada pulak yang sakit hati, kata aku ni terlalu mix-up dengan masalah tempat kerja dan tak cukup cantik untuk marah-marah, kannnnn!

But of course eventually I found out that NAK GADUH dalam bahasa Kelantan maknanya NAK CEPAT. Perghh buat suspen jer.

* Maafkan saya wahai tuan yang bijaksana lagi maha baik hati.

I'MNOSUPERMAN: I so need budu and bulu mata palsu right now...

10 ulasan:

shandye. said...

like... fereal, why do you need fake eyelashes for? hurm....

W. Hidney said...

shandye... cos i need to be beautiful to express my feelings. otherwise people will get me wrong. read the comment on this picture attached

Ejay said...

haha. funny...

oh btw, kamu boley tahan sarcasm juga. hahah. geng la kita!

sarcastic all the way... gagaga

lifeislikethat said...

kalau i memang pantang i org nok gaduh dgn i..
i cepat2 la bukak langkah...
langkah seribu...hahaha

Azura Iznil said...

ekeke..

Azura Iznil said...

bulu mata palsu?? akak rasa baik Reel shopping kat scarflicious...ekeke. Reel untung..akak laaagggiiilah untung..ekeke.

W. Hidney said...

ejay... biasanya silence is the best killer. tapi kadang2, sedikit carutan dan perlian akan memulihkan keadaan. the choice is there :)

ana... you're too kind. siapa nak gaduh dgn u?

kak zura... hehehe baiklah

shandye. said...

OMFG... hahaha... now i gotcha! hehehe.... just be yerself la abg hidney. it'll pull you through eventually.

k.e.r.i. said...

hidney, i dah bagitau dulu bahasa dia memang totally lain.

u'll learn more and more weird words someday.
hahahaha.

W. Hidney said...

shandye... thanks for the advice :)

keri... hari ni belajar perkataan pitih, gedebe dan klewe hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...