AKUBUKANSUPERMAN

November 12, 2009

2012


Tadi aku nonton the most anticipated 2012 kat wayang. Well I can basically and almost definitely describe the movie in just 2 words- TOO MUCH!

Firstly, I so don't expect to see the use-to-be oh-so-flamboyant Chiwetel Ejifor a.k.a Lola of Kinky Boots to be oh-so-macho there in the first 5 minutes of the movie. I tell you, I can almost see him bitching around and slap Oliver Platt silly on his forehead for his cruel decision making skills, which mengingatkan aku dengan mantan GM aku di Bintulu dulu. Urghhh...

Where was I? Right... 2012... Jalan ceritanya memang best for the first few minutes of it. I mean the special effects are just phenomenal. Tapi lepas tu ceritanya mula mengarut-ngarut dengan garapan logik yang terlalu longgar. How can an airplane fly smoothly through a volcano dust as if the dust is nothing? I mean I'm no pilot and the only airplane I fly is my RM99 Air Asia's A330 1:400 to scale, but I know for the fact that any airplane, I repeat ANY airplane including yang BAPAK kau punya will not fly in any volcano dust. Hello... It's in Air Crash Investigation: British Airways Flight 9 kat National Geografic Channel ok. Duhhh!

Anyway, banyak lagi yang nak komen but I rather not. Tu jer lah.

Too much...

Later!

I'MNOSUPERMAN: Aku bagi 8/10 sebab aku suka special effectnya.

11 ulasan:

jejaka anggun said...

dah agak dah citer dia ngarut. but layan jer la....

W. Hidney said...

shaz... memang ngarut kan. nasib baik org belanja hahaha

intan.dayana said...

alaaa~ xbest ka cite ni? dah beli tiket untuk esOk.haruskah d kenselkan?wuwuwuuwu.

eQbalzack said...

laaa....ye ke reel citenya mcm tu...

hmmm...tak jadi lah tgk!

jom tgk 'pisau cukuq'....hehe

k.e.r.i. said...

gua musang ada cinema ke bro?
maju betul!

Azura Iznil said...

Biasalah..citer Hollywood..Tembak beratus kali pon ttp gak hidup..ini kan pulak Airplane mcm gituh...ish..ish..ha..tgk Twister?? Lembu, kereta, rumah semua dah terpelanting terbang..tapi hero dan heroin elok je dlm kereta...camne tuh.?

Baik Reel tgk New Moon...tgk Bloodsucker akak yang hensem lagi delicious tuh...ekeke.

W. Hidney said...

intan... tengok jer. tak la membazir. tapi bila nonton tu, switch off kan dulu suis logik. cgi nya memang best

abg eq... reel tak tengok lagi pisau cukur

keri... kat kl la. sabtu balik gua musang

kak zura... hehehe reel tak minat citer antu kak

W. Hidney said...

intan... tengok jer. tak la membazir. tapi bila nonton tu, switch off kan dulu suis logik. cgi nya memang best

abg eq... reel tak tengok lagi pisau cukur

keri... kat kl la. sabtu balik gua musang

kak zura... hehehe reel tak minat citer antu kak

intan.dayana said...

haaa! dah tgk.mmg xlOgik kOt.haruslah dlm cinema td dOk pk cemane lah deOrg leh buat cite ni.tp ok la.best lagi the day after tomorrow.huhu.

W. Hidney said...

intan... totally

f said...

boring!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...