October 1, 2009

Utusan geram buat Tuan GM!!!

Kalau dah memang bodoh tu, aku bagi makan kamus pun kau tetap bodoh.

Aku dah buat claim ni since June. Tapi orang kat Regional Office (RO) baru terhegeh-hegeh nak proses on 3 September lepas. Itu pun lepas aku buat drama swasta dalam telefon. Hempas-hempas gagang bagai. Mungkin aku boleh sabar lagi sebab aku dah sedia maklum yang orang kat RO tu sekor-sekor memang bangang. Diorang fikir semua orang ada baki RM18 juta dalam akaun setiap hujung bulan, terus buat donno jer dengan claim aku yang cuma RM600 tu.

Lepas tu, aku hantar le claim aku tu ke pejabat kau untuk di endorse. Itu pun kau amik masa seminggu untuk tandatangan. Bila aku tanya, setiausaha kau yang sama sengal tu kata kau sibuk dengan mesyuarat-mesyuarat kau. Mesyuarat apa nya wei? Hari-hari jer aku tengok muka kau dekat bazzar Ramadhan. Entah apa yang kau cari aku pun tak sanggup nak tahu.


Lepas kau tandatangan, aku ingat orang-orang kau akan terus forwardkan claim aku tu ke HQ untuk proses bayaran balik, tapi kau suruh diorang hantar balik claim aku tu kat meja aku dan suruh aku hantar sendiri. Alasan? SEBAB KAU TAK NAK TANGGUNG KOS SETEM! Kat mana kau belajar Office Admin ni? Dan yang paling penting, MACAMANA KAU BOLEH JADI GM? Apalah salahnya kalau kau poskan dulu claim tu? Kos setem tu kau tulis la dalam Debit Note dan charge balik kat aku. Tu pun aku nak kena ajar? Celaka sial! Tersirap darah aku.

Telinga aku ni dah masak dengan cerita klako pasal decision making skill kau tu. Tapi aku halalkan jer sebab tak kena kat batang hidung aku. Tapi la ni, kau ingat aku nak halalkan jer? Baik kau pergi mampus dulu sebelum aku sumpah kau jadi berus jamban.

I'MNOSUPERMAN: Ada orang yang boleh naik dengan cepat atas usaha keras diri sendiri. Ada juga orang yang boleh naik lagi cepat disebabkan oleh kebolehan mereka untuk cium buntut bos mereka yang sama tolol. You are in the later category!

12 ulasan:

Ejay said...

u sound funny when u angry... huhu
mcm nak ketawa tp tak baik ketawakan org yg tgh frust kan?
tp tetap nak gelak guling-guling jugak
*LOL*

azizisamsudin said...

sabba reell .. sumpah la GM jadi mas ..boleh buat gadai ...lepas gadai beli stem .
lepas tu leh letak setem banyak2 kat bintulu ... letak gamba reell ... rm 0.50.. lepas tu bagi dorang makan ... HAHAHA...

P/s.. i x cium bontot bos .. cume i raba LITE2 jer, hahahha

F*A*R*A*H said...

abg reel.... haha sabar yer.... hehe tp nak jln yg terbaik.... ktk sumpah jak terus nye jadik berus jamban... hahaha mun mok dasyat gik.... jadi nyamok... PAP!!! sekalik terus mampus..... hahahaha gus luck.. pg jak lah pos ofis g pos claim ya... hahahahaha

eQbalzack said...

lu tau tak...gua menyirap bace ini entry...tangan gua ni menggigil je bace lu punya entry...leh bagi gua green light tak? gua tak tahan dah ni....hehe

-cD- said...

panas panas panas...
kini ifa muncul kembali.. lalalal

oopsss..
Ucuk marah ehh, merah dah tinga dia.. ngamok je ucuk, alang2 dah nak blah kan.. hehehe

W. Hidney said...

ejay... dalam ni jer boleh lawak2

zizi... raba bos? skill baru tu. nak cuba la

farah... menar juak. bagus kmk sumpahnya jadi jamban terus kan?

abg eq... gua dah bagi green light arr ni. lu pergi tibai dia tu sekarang. tibai kau kau punya

ucuk... yer la. sejak nak pindah ni dah x peduli siapa dah. rasa hormat tu x dah der

k.e.r.i. said...

bro sabar bro.
aritu bulan puasa sabar, skang pun kena sabar.
*sambil tepuk-tepuk bahu*

W. Hidney said...

keri... tgh sabar la ni bro

Azura Iznil said...

biasalah boss..kalau tak gile bangang bukan boss namanya. raya2 ni ampun kan aje lar org mcm gini.

W. Hidney said...

kak zura... kalau semua bos mcm tu memang kita x akan ke mana. we need a good boss. bukan boss yg x pandai keje.

kebodohan mcm ni saya x boleh blah la kak

JohanPrinze said...

That is so normal to me.always face that kelembapan perkerja2.and its affected me.

W. Hidney said...

johan... totally!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...