August 26, 2009

Tips kejutkan orang yang payah bangun sahur

Bangun sahur memang payah lebih-lebih lagi kalau dah memang jenis keras nak bangun pagi. Anyway, aku ada beberapa petua bagaimana nak mengejutkan orang yang payah nak bangun sahur. InsyaAllah mujarab...

1. Pegang anak jari kiri/ kanan sambil tu panggil nama dia perlahan-lahan
2. Sentuh bahu orang tidur tu dan goyangkan perlahan lahan, sambil panggil nama dia
3. Renjis air kat muka dia sambil panggil nama dia
4. Tampar-tampar manja pipi dia sambil panggil nama dia
5. Tutup kipas/ aircond

Tapi kalau still tak ada respon jugak buat macam ni...

1. Jerit nama dia kuat-kuat
2. Gigit ibu jari kaki dia macam hantu toyol gigit tu
3. Simbah air sebaldi
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari katil
5. Goyang badan dia kuat-kuat dan jerit “Gempa bumi! Gempa bumi!”

Masih jugak tak ada respon buat macam ni...

1. Pergi kat telinga dia then sebut “Maa rabbuka!” sambil seru nama dia banyak kali...
2. Pergi kat dia, baca jer surah Yaasin....

Tapi kalau still tak ada respon jugak, ni je la cara terakhir. Panggil jer orang masjid/ surau untuk uruskan, kerana Tuhan lebih menyayanginya...

I’MNOSUPERMAN: Selamat berpuasa, berbuaka puasa, dan bersahur...

10 ulasan:

k.e.r.i. said...

panggil la doktor dulu.
mana tahu koma masa tidur.
T_T

W. Hidney said...

keri... baiklah. nanti i buat hehehe. selamat berpuasa keri

-cD- said...

ngeri la tips ucuk nie...
cara paling pantas rasanya ciom je mulot or pp dia.. sure jaga terus... hahahaha

W. Hidney said...

ucuk... haha jgn ciom sembarangan

Lang Legar said...

haha awal2 semua dah klaka tapi last tu tangkap syahdu terus huhu..

W. Hidney said...

lang legar... memang disengajakan hehehe

Shekinah Jane said...

gelak* guling guling padang futsal...

W. Hidney said...

babe... hehehe

Kak Pidah said...

baca yassin?

ayoo!kalo akak dah terbakar dah nyah!!!!

W. Hidney said...

kak pidah... la yer ker? haha lepas ni i tau la apa nak buat kalau sakit hati kat u hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...