August 25, 2009

Baik jangan pakai!

Tempohari aku ke bazaar Ramadhan di town, memburu juadah buat sajian sahur. Walaupun tak semeriah tahun-tahun lepas, ramai jugak yang datang. Kertu, muda, bagak, genit, meletups, suam-suam kuku, panjang, lonjong, asli, ciplak, persis model, tiang lampu, lurus dan bengkok.

Dalam ramai-ramai umat yang ada tu, aku terlihat sekumpulan budak-budak yang ranggi berseluar jeans ketat dan berkaca mata hitam. Dan diorang memakai penutup hidung dan mulut. Syabas! Ada kesedaran untuk menjaga kesihatan disitu. Tapi sayang, penutup hidung dan mulut tu hanya sekadar tersangkut menutup dagu. Lagi bagus kalau tidak dipakai in the first place. Buat semak jer. Adik... Abang nak pesan. Kalau malu nak pakai, baik jangan pakai terus. Lagi satu, kat mana adik beli jeans tu? Cun lah!

I’MNOSUPERMAN: Alang-alang menyeluk perkasam, biar sampai ke pangkal lengan. Alang-alang memakai mask, biar dipakai dengan betul!

13 ulasan:

-cD- said...

ehh cute pe ucuk pakai mask tu.. cam "Mc Dreamy" jer.. huhuhu

W. Hidney said...

ucuk... feeling2 mcdreamy katanya hahaha

lifeislikethat said...

salam ramadhan Hidney,
i like the way you edit ur pics...you pakai software apa???
care to share??
thanx :)

W. Hidney said...

lifeislikethat... geeee thanks. i pakai photoshop. im still learning tho

lifeislikethat said...

photoshop?...ishhhh..complicated,
well..you did good tho,walaupun still learning. :)

W. Hidney said...

ana... mula2 memang complicated. lama2 ok tu. belakang parang kalau diasah lagikan tajam :)

lifeislikethat said...

Hidney you mean kalau SELALU/RAJIN diasah??
i ni malas..hehee

A.R.A.S.H. 910 said...

tak tahan..types org yg digbrkan tew..huhu =)

W. Hidney said...

ana... rajin2kan hehe

arash... sakit hati bila tengok

Azura Iznil said...

Mcm Mcdreamy katanya??? Mcm Ninja turtle ada lah...Yeeehaaa...ekeke.

(eh tu dah macam bunyi cowboy)

W. Hidney said...

kak zura... reel buat2 x dgr kak hehe

kin said...

... kelakar2.. namun bermesej... A+!

W. Hidney said...

kak kin... thanks kakak hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...