June 5, 2009

Of golfers and their breeds

The Paris Hilton
Melaram bagai nak rak. Dari topi sampai ke kasut, semua kena jenama, kualiti mantap, kualiti hebat. Tapi pukul bola macam haram. Awas kepala, nanti kena bola!!!

The Rabbits
Ini adalah breed golfers yang baru nak berkecimpung dalam sukan ni; handicap 36 KE BAWAH! Kelab-kelab golf tak galakkan diorang ni main kat green. Divot bersepah-sepah!!! Tapi kalau dibagi peluang, they will be the new Tiger Wood in no time.

The Pigeons
Datang main kat green semata-mata nak catch-up dengan member. Banyak isu yang nak dikongsi. Siapa menang kejuaran ni. Siapa menang kejuaraan tu. Siapa tidur dengan siapa… Kecoh! Kepoh!

The Snob-Pro’s
… Punya handicap di bawah 10. Permainan super hebat. Biasanya jadi perhatian golfers lain bila duduk di Club house. Tapi sombong nak mampus. Tak pandang pun golfers lain. Nanti kalau mati, jalan sendiri ke kubur!

The Tualas
Diorang ni bukan tak pandai main, tapi kurang pandai sikit. Biasanya diajak main sekadar untuk memenuhkan ‘korum’ jer. Dan selalunya akan kalah dalam game dan terpaksa belanja yang lain-lainya minum lepas tu. Dalam erti kata lain, diorang ni jadi tuala basahan jer. Kesian kan?


The Ironman
Tee-off dari Hole 1 ke Hole 18th, langsung tak pakai Wood. Semua pakai Iron jer. Bila ditanya, jawapannya mudah. “Tak reti pakai Wood.” I have nothing against them, cos I am one. Hahaha…

I’MNOSUPERMAN: Jom main golf…

8 ulasan:

arep said...

ala beb.. i x mampu nak bergolf bagai ni.. i jadik KD u bley?

sempat i cari jodoh skali.. opsss

Azura Iznil said...

Kalau hayun kayu golf sambil berkasut tumit tinggi masuk dalam group mana ye?

A.R.A.S.H. 910 said...

wahh..maen golf ka bah??

kin said...

Interesting :)

Kin The Rabbit ;)

W. Hidney said...

arep... jadi kd i? ok jer. tapi jangan gelak kalau bola i mcm hanjing. nanti i pukul u dgn iron i hahaha (ganas)

kak zura... THE KASUT TINGGIS hahaha

A.R.A.S.H 910... yup. i main golf ;)

kak kin... rabbit kah? handicap berapa?

F*A*R*A*H said...

kamek jadi tukang mabk towel ngan air jak lah.. mun sik pun jadi tukang kutip bola jak.. hahahahaha

W. Hidney said...

farah... tolong lap peluh kmk boleh? thank you hehe

NotSoSilentReader said...

"Nanti kalau mati, jalan sendiri ke kubur!"

I like this sentence. Reminds a person not to be so blardy arrogant.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...