AKUBUKANSUPERMAN

May 16, 2009

Kita tunggu dan lihat...

“Hey wanna go out tonight?” I asked.

“Na’ah… I’m staying in to watch AF.” Said he.

Right… The AF, our very own reality cum talent search show. I was once a very religious follower but I recently change my faith and notion as the show became more and more ridiculously annoying.

I totally accept the fact that the show is a platform for a new and fresh talent to shine thus changing their dream to reality. Tapi kadang-kadang aku rasa budak-budak tu macam dipergunakan oleh sesetengah pihak untuk mengaut untung dengan sewenangnya. At the end of the day, bakat diorang tu masuk dalam longkang dan nama diorang akan dilupakan macam kes Ati dan Rosmah. Not to mention the winner of previous two season. Kalau tak silap si Faizal namanya. Mana dah budak tu? Ke bulan? Yang ado!

Aku yang dah sememangnya ralat dengan AF menjadi lebih ralat bila Puteri Gunung Ledang tu umumkan AFMASUK selepas Aril; si pencinta wanita tu terkeluar. Apo??? Tak kisahlah kalau pengundi terlalu confident dan terlupa nak undi budak perasan tu, tapi cuba hormati sikit kreadibiliti peserta lain yang tak terkeluar. It’s a competition for God sake! Nampak sangat pihak penganjur macam tak nak kehilangan ‘sumber kekayaan’ diorang tu.

Malam ni akan ternobatlah juara sms yang baru. We shall see ke mana hala tuju pemenang tu sesudah malam ni.

I’MNOSUPERMANLAH: I’m watching American Idol anyway. Aku tak patriotik? What is so unpatriotic about not watching AF anyway?

9 ulasan:

chimera said...

betull... saya yang memang dah mula bosan dgn program ni dah jadi makin nyampah, bila budak perasan hensem tu dimasukkan semula... memang teruklah. peserta lain kena usaha sunguh-sunguh tak nak terkeluar, tapi bydak tu tak yah buat apa-apa... dah elok2 kena tendang, masuk balik... stat tu, saya tak tgk af lagi dah... nyampah. Final malam ni pun dah tak terasa langsung nak tgk... tapi sebab remote dipegang oleh seorg yg memegang kuasa veto... kenalah tgk jugak.. hahahah...

Wawa said...

Akak malas nak tgk menda2 ni sumer. AI tu teruja gak nak tgk tapi bila tgk Si Lambert tu bercium mulut ngan lelaki..ish..ish..tak tercapai dek akal ni ha..

Anyway..Lambert mmg best ler.

W. Hidney said...

chime... betul tu. undi masuk alih2 terus masuk final. macam haram jer format af musim ni. tak adil untuk pelajar lain yg bersusah payah nak sampai tahap tu. i think af and the people who managing it is stupid. bila industri musik kita nak berkembang bila kita lebih mementingkan rupa dan bukannya bakat. artis2 muda yg 'ada rupa' tp bakat HANGKANG mcm tu ke yg kita nak jadikan mcm sudirman dan zaiton sameon? kita dah tak mampu nak terima lebih byk artis2 segera ni...

kak zura... erkk! bila? kat mana? dgn siapa?

Shekinah Jane said...

hid, lay your horses down!!..hahaahha

W. Hidney said...

babe... done! hehehe

k.e.r.i. said...

dua-dua pun tak tengok.
tengok bola lagi best.
(itu pun sebab kedai mamak tayang bola..haha)

shandye. said...

kris allen menang AI8.

saya tetap tidak puas hati.

lifeislikethat said...

sorry nak menyampok...
AF??apa itu AF??,,hehehe...
you are so so right..i pun dah naik meluat dah..nak muntah rasa.
i stopped watching AF since last year..who are they fooling mannnn?..
malaysians are not stupid or naive (not all tho')..this is what we call 'LICENSED DAYLIGHT ROBBERY'
dah lama geram ni,tapi tak dapat luahkan..

as for AI...it's the best talent show of all...
i wish Danny gorkey menang ..huhu :(

W. Hidney said...

betul tu... i sokong sangat2. af tu gimik korporat jer. ai is the real deal!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...