May 31, 2009

Benar! Ku tak bohong!

Aura yang memecah semesta,
Menyampaikan pesan kesunyian dikala sendirian,
Kesepian yang menyelubungi hari-hariku,
Disajikan doa-doa bekalan rindu,
Yang menanti kau datang dan pergi,
Seperti impi-impiku... fantasiku,
Bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran,
Disisi cuping,
Disetiap corong,

Lorong yang lohong,
Benar! Ku tak bohong,
Bila hati menyanyi...

I'MNOSUPERMANLAH: Bila Rindu, Ruffedge...

13 ulasan:

eQbalzack said...

sesuatu sgt entry kali ni....abg eq baru balik redang...puas tgk mek saleh pakai bikini...tak yah pakai spec dah! mata dah back 2 normal..hehe

W. Hidney said...

haha cuci mata kat redang rupanya... memang entry ni sesuatu sgt abg eq

ShAkemYbOoBs said...

hehe... kerinduan dan kesunyian juak.. hehe ;) kesiannn... heheheh

eQbalzack said...

ala reel...hidop ke relax jer...tak leh sedey2...hehe

W. Hidney said...

farah... aok kesunyian dan kehornyan tok wakaka

abg eq... reel sentiasa happy what hehehe

kin said...

sakit wo rindu-merindu nih,kan Reel... paham sgt dah. Hu3

arep said...

lorong yang lohong... auchhh

W. Hidney said...

kak kin... sakit sgt bila rindu tu dah dtg. semua benda2 kecik yg ada kaitan dgn org tu pun akan jadi mcm pedih nak tengok. makin dilayan, makin sayu. terpaksa la buat2 bz dgn keje

arep... ouch jugak hehe

A.R.A.S.H. 910 said...

mmm..gud lah ayat-ayat tew.. =)

chimera said...

Ok.. benar! Kau tak bohong! saya percaya tu....



Hmmm kagum saya keketika bila mula2 baca bait2 indah tu...

lagu ruffedge rupanya...
selalunya at the touch of love ….. everyone becomes a poet... oh ya, bila rindu melanda juga..

moga rindu itu akan segera terungkai...

W. Hidney said...

A.R.A.S.H 910... memang best. terkenang2 jer puisi tu dalam kepala ni ha

chime... dah lama nak tau apa isi kandungan sajak usman awang dalam lagu tu. then hari tu tiba2 rasa nak googlekan, terbit la idea utk entry kali ni. memang best puisi tu. sesuai benar untuk jiwa yang merindu ;)

i'm no poet, so i google kan ajer hahaha

Azura Iznil said...

Huh..kalau dah sunyi2 ni harus kena ada teman..betui tak? Wah..wah...ingatkan ni Reel buat sendiri rupanya google juga..ekeke.

W. Hidney said...

kak zura... tolong la reel cari sorg kakak hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...