April 30, 2009

My dream house

Rumahku tak perlu besar, tak semestinya mewah,
Rumah kayu tinggi dengan beranda luas sudah memadai,

Aku boleh parking keretaku di bawahnya,

Di depan rumah, aku mahu laman luas,
Ada jalan kecil yang merentasinya yang akan aku hiaskan dengan panjut di malam raya,
Pasti meriah...

Di hujung laman, ada sebatang pokok Angsana,
Rendang dan besar...
Ada buaian kecil bergantungan di bawahnya,
Akan aku sediakan pangkin kayu di sebelahnya,

Boleh aku gunakan sewaktu minum petang bertemankan buku-buku ku,

Di belakang rumah, ada sungai kecil,
Aku boleh berenang dan memancing di waktu senggangku,

... Dan di seberang sungai kecil itu, ada IKEA!
Yang boleh aku lawati hari-hari...

I’MNOSUPERMANLAH: Rumah hebatku...

11 ulasan:

aBByLiCioUs said...

Wooooo I LOVE IKEA!!! Bila lah Swak mok ada sigek owww? Eeee I like simple house. A single storey medium size bungalow is more than enuf for me. Otherwise I wud go for an apartment. Needless to get very expensive and elegant house as long as it's cozy and you feel like you're at home, not a hotel or castle. That is the most important thing for me. Get a house that can make you feel like you're home. ;)

-cD- said...

Imaginasi tinggi sungguh..
Ermm mungkin satu hari Ikea akan buka cawangan di Bintulu..

p/s: Jom g Ikea abg eQ... Oppsss

eQbalzack said...

rumah mcm ni la yg kita nak di zaman millenium ni...klasik...'eksotik'...kah3!

W. Hidney said...

abby... nya la ya. bila la IKEA nak mukak cawangan sigek kat bintulu tok. i'll be their biggest customer la for sure hahaha. a home be a house, but a house sometime can never be a home. setuju?

ucuk... yerr. memang imaginasi tahap gaban ni

abg eq... reel suka rumah yg eksotik per

kin said...

kat mane ni Reel...Singapore??

W. Hidney said...

kin... nampak real ker? pic tu i edit pakai photoshop la hahaha

A.R.A.S.H. 910 said...

kahkahkah...sambil rotf!! lalala

Wawa said...

Kalau macam ni...akak penat2 shopping Ikea terus singgah rumah Reel. Emh..mau tiap2 hari kean singgah ni. Sanggup ke?

eQbalzack said...

i rasa la kin...ini rumah 'fantasi' abg reel kita jer...dia gunakan teknik superimpose je ni...heheh

kin said...

Tu pasal lar tanya si Reel ni, eQ...sebab memang musykil betul... Kat M'sia ada 1 aje Ikea...konpem takde umah kayu tu. kat Singapore pun kin dah penah gi...tak pulak sempat nak tgk kiri kanan sebab dah golap gulita ..hahaha ...memang 1st class lar u edit gambo ni Reel ;) coz it looks pretty lar, Reel.

W. Hidney said...

A.R.A.S.H 910... what? LOL

kak zura... utk kak zura reel ok jer. tapi reel bagi air bujang ajer la. kalau nak air sirap, kita gi ikea. alah bukannya jauh pun. belakang rumah jer kan!

abang eq... pandai. 10 markah penuh utk abang eq kita

kin... LOL thanks kin. tengah ngaji lagi ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...