September 25, 2008

Kena tag la pulak

* link to your tagger and post these rules on your blog
* share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird
* tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs
* let them know they're tagged by leaving a comment on their blog

I never understand this tag games. I don’t know why we should do this and siapa yang bijak sangat cipta benda macam ni? But then again it’s all for the sake of fun. I know I know… and I’m ok with it. So here goes mine. 7 weird things about me.

Takut naik kapal terbang
Come again? Haha… Actually I am not a plane freak. I love planes and I even have massive planes model in my house. But one thing about flying that I hate the most is the turbulence. I will always, I repeat ALWAYS freaked out during turbulence. Aku akan berhenti dari membuat apa-apa dan terus menjadi kejung sekejung kejungnya disaat itu. So jangan nak beranak depan aku kalau time tu terbulence!

“Macamana nak jadi pilot kalau takut turbulence?”

Suka cakap sendiri
Aku cuba nak kikis perangai buruk ni. Tapi sampai la ni, aku gagal dengan keputusan yang amat membanggakan. Aku bukan gila ok! Aku suka berlagak jadi penyampai radio, pengacara tv, juruacara majlis, orang yang buat pengumumam alihkan kereta di pusat membeli belah, sort of things lah. I love to do voice mails. Hahaha ok now I’m a weirdo…

Compulsive perfectionist with capital P
I’ll try to be perfect most of the time walaupun aku tahu I am not that perfect pun. I know… We all do.

Aku tak suka benda bersepah but I hate to arrange stuff. That’s why I have a maid. I hate it when people are late for appointment but sometime I do late too. I love perfectly cooked food but I am no cook. I want a perfect services when I dine in a restaurant but I spilt a soy sauce on a customer when I was a waiter before. Get what I mean?

Suka komen
Like I said, I am a perfectionist. I like perfect things. And so I like to comment things. Tapi komen aku tu masih mampan dengan saduran bahasa-bahasa orang timur yang sarat dengan kesopanan dan kesusilaannya. Aku tahu takat mana hak dan kemampuan orang lain. Even so… try not to offer a comment card to me when you see me dining in your restaurant.

Tandas
I love clean toilets. Tandas yang bersih dan selesa adalah keperluan ruji untuk kelangsungan hidup kita. Aku sanggup saja menahan diri dari membuang air besar or sehingga aku berjumpa dengan tandas yang betul-betul menepati citarasa sempurnaku. Tandas awam? Bukan menyombong, tapi tandas awam adalah kawasan laranganku. But I can do Singapore’s toilets. Why can’t we have such toilet in our country?

Tak boleh tengok darah
Yes you can say that I am not a good citizen as I never do blood donation. I hate to see blood, I’ll freak out! Bukan sekadar terpekik terlolong, tetapi akan pitam dan tak sedarkan diri. Something wrong with me? Entah, aku sendiri pun tak tahu. I shall not comment further. Memikirnya saja mempu membuatkan aku seram…

Perogol bahasa
Aku adalah penjenayah bahasa. I like to combine a few words into one. Berikut adalah beberapa contoh perkataan yang biasa aku gunakan.

Diparaslututkan – Menyukat sesuatu hingga ke paras lutut. Boleh juga diubah menjadi diparasbukulalikan. Ikut kesesuaian uolss…

Membudaya-lembu-kambingkan – Mengamalkan budaya bengong dan canggung sepersis lembu dan kambing. Term ni aku gunakan untuk mereka-mereka yang gemar makan kuaci yang kemudiannya disepah-sepahkan kulitnya. Bukannya kenyang mana pun kalau makan kuaci tu.

Copaste – Gabungan COPY dan PASTE.

Ter(letak nama orang disini) – Contoh penggunaan, TerHidney atau TerPaklah. Maksudnya terserempak dengan Hidney atau dengan Pak Lah.

“Eh… you ada terHillary Clinton ker pagi tadi? I terMorgan Freeman tau. Best uolss!!!”

I am suppose to tag 7 peps but i rather not sebab aku tak tau siapa yang aku nak tag. Hahaha... ampun maaf dipinta, mensuci hening dosa ♪♫♪♫♪♫...

I'MNOSUPERMANLAH: Seronok seronok jugak. Ucuk!!! Siap lah nanti...

6 ulasan:

-cD- said...

huhuhhu

ingat x 1st time jumpe dulu? Ucuk kata x akan kuar umah or bilik kalau ade sehelai benang kat baju..

memula sentap dengar, ehhh dia nie kekwatnye.. tapi ermmm tu la ucuk kan..

p/s: doit raye n omnia 2nd tu da pos? oppsss..

Hidney said...

hahaha ucuk ingat lagi... bukan ucuk sorg jer yg kata camtu. banyak...

sib baik tak masuk blogkan adegan sentap tu? hehehe

miezi said...

aku juga suka bercakap sorang2.bukan gila, tapi juga membayangkan diri jadi emcee.eheh..kadang-kadang jadi pelakon. weirdo jugakah aku?

Hidney said...

miezi... we all do

EaN said...

aduh...
abg hidney...
when are you getting tired of being perfectionist?
i like it but PERFECT is Boring..
anyway..
sal nak kakar soran dirik ya paling best mek baca...
funny and fun..
mesti ada bakat tok........
kan?

Hidney said...

hahaha sik tauk la bila nak dapat ngikis perangei burok ya ean.

bakat? bakat kelakar sorang2? hahaha bukan bakat ya ean. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...