September 22, 2008

Jom berbuka puasa

Based on a true story. Somewhere between Sibu and Bintulu 6 years ago...

"Alamak... Waktu berbuka dah dekat ni. Tak boleh nak cari tempat nak berbuka. Kita ni jauh lagi ni." kata abah sambil melihat-lihat jam.

"Tadi tak beli pun makanan untuk berbuka. Ingatkan sempat..." kata mak.

"Nak buat macamana. Kita tahan jer la dulu yer. Nanti bila jumpa kedai, kita stop." kata abah.

"Abah abah... Kita berbuka sebab kita nak batalkan puasa ek?" tanya adik.

"A'ah... Lebih kurang ler tu." jawab abah.

"Kita korek hidung lah bah." cadang adik.

"..."

Adik... adik...

I'MNOSUPERMANLAH: Children may seem to be green, but they can see what we can't see...

8 ulasan:

Mr PenyuBiru said...

hahaha.. adik ko bleh buat lawak lak dikala seme orang tgh lapar. lepas tu ape jadi? kena campak keluar kete ke? hehe..

Hidney said...

hahaha tak lah. kiorang pakat gelak reramai jer. tak sanggup nak marah sebab he's too adorable to sugget that. then my dad cakap... "hmmm betul jugak." tapi tak der la kitorang nak korek idung utk ganti berbuka puasa. haru nanti...

[danial][ma] said...

hej! hidney...what a funny story one...hahahaa...

amirul usheruff dzulkarnain said...

hope dh besar pjg ni budak tu tak korek idung lagi untuk batalkan puasanya..

Hidney said...

thanks ya [danial][ma]...

Hidney said...

amirul usheruff dzulkarnain... i akan pastikan dia tak membesar menjadi pengorek idung. hehehe

miezi said...

i like the adik already.eheh :)

Hidney said...

everyone loves my adek. who can resist the charms he emits

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...